World Chocolate Day (07/07)

Today July 07th is World Chocolate Day!

What is your favorite Chocolate type(s) and brand(s)? Let me know the comments! 😜

Now let’s look at some random facts about Chocolate:

#1 – White chocolate is made of cocoa butter, milk and milk derivatives, sweeteners. It does not have any cocoa solids which contribute to the usual brown color of other chocolates.

#2 – Not all the chocolates in store can be used for baking. In fact, only chocolates labeled as baking/cooking chocolates can be used for baking. Otherwise, when melting and mixing the chocolate, there will be clumps in the batter.
(I learned it the hard way in my first brownies batch…!)

#3 – Chocolates is known to help relieving stress, reducing risk of cardiovascular problems, lower cholesterol). However, due to its high energy, it should be avoid or consumed in a moderate amount for people who want to lose weight. People having kidney stones should also avoid chocolates in their diets as they facilitate uric acid formation.

Just the right amount guys! For everything, not just chocolate! 😉


Hôm nay 07/07 là ngày của Sô-cô-la!

Mọi người thích Sô-cô-la loại/hãng nào nè? Cho mình biết ở phần comments nhé!

Cùng nghía qua một vài thông tin về Sô-cô-la nha:

#1 – Sô-cô-la trắng được làm từ bơ cacao, sữa và chất tạo ngọt, không có chứa phần cacao đặc nên không có màu nâu như các loại sô-cô-la khác.

#2 – Không phải sô-cô-la nào cũng có thể đem làm bánh được đâu. Chỉ có loại nào trên nhãn có ghi rõ là sô-cô-la dùng để làm bánh thì mới dùng được thôi. Nếu không thì khi đun chảy và phối trộn sô-cô-la với những thứ khác thì hay bị lợn cợn, không đều và không đẹp mắt.
(Bài học đau thương từ lần đầu tiên tui làm brownies ạ)

#3 – Sô-cô-la có lợi cho sức khỏe trong nhiều mặt, bao gồm giảm stress, điều hòa tim mạch, giảm cholesterol. Tuy nhiên, do sô-cô-la nhiều năng lượng nên nếu đang cần giảm cân thì tránh hoặc tiết chế với sô-cô-la nghen. Những người bị sỏi thận cũng cần hạn chế ăn sô-cô-la bởi vì dễ kích thích sự hình thành sỏi urich.

Cái gì cũng cần hợp lý, hổng chỉ riêng gì sô-cô-la hén! 😉

Published by Titanium #22

I am a graduate student in Chemistry and I love to cook some good food to relieve the stress from doing my research.

Leave a Reply

Hi there! Thank you for visiting us today. Don’t forget to Subscribe / Follow us for more delicious content!

 

Follow Titanium-22 on WordPress.com

%d bloggers like this: